Dien je project in voor het Digital Belgium Skills Fund 2022

Digitale vaardigheden zijn essentieel voor de jobs van de toekomst. Een boodschap die niet nieuw is,  maar door de coronacrisis net nog extra dimensie krijgt. Het gaat namelijk niet louter over jobs, maar over het functioneren in een nieuwe maatschappij met een sterke focus op het digitale.

Het is daarom van cruciaal belang dat we onze jongeren optimaal voorbereiden door hen de nodige digital skills aan te leren, zodat ze vlot hun weg vinden in deze digitale maatschappij.

Digital Belgium Skills Fund

Het Digital Belgium Skills Fund (DBSF) investeert sinds 2016 in projecten die deze digitale vaardigheden, van vooral maatschappelijk kwetsbare jongeren en (jong)volwassenen, versterken. Hierbij richt het zich vooral op maatschappelijke en sociaaleconomische integratie.

Heel wat organisaties en projecten kregen reeds een “kick-start” van het DBSF en boekten mooie resultaten met een directe maatschappelijke impact.

Voor de projectoproep voor 2021 dienden maar liefst 66 organisaties uit heel België een dossier in. 27 projecten werden door een onafhankelijke jury geselecteerd en voorgelegd aan de Staatssecretaris voor Digitale Agenda Mathieu Michel. Samen kunnen ze beroep doen op een bedrag van 5,9 miljoen euro. Meer informatie over de geselecteerde projecten vind je hier.

Projectoproep 2022

Ook in 2022 zal het DBSF innovatieve projecten ondersteunen. De focus voor 2022 breidt ook uit van projecten vooral gericht op deze sociale en maatschappelijke inclusie naar projecten die  op digital excellence werken en zo nog meer maatschappelijke meerwaarde creëren. Een gedetailleerde beschrijving van de verwachte vaardigheden vind je in de projectoproep en het DigiSkills Passport.

Projecten die aantonen dat ze zowel maatschappelijk als financieel op een duurzame manier kunnen verder gezet worden, zonder blijvende ondersteuning van het DBSF, hebben daarbij een streepje voor.

Timing

Meer informatie

Gedetailleerde informatie over de indieningsprocedure, welke organisaties al dan niet kunnen deelnemen en hoe de uiteindelijke selectie verloopt, vind je in de integrale projectoproep 2022.